Статті
Батькам
27 Січня 2023

Сучасна школа, яка долає виклики – ліцей «Греміум»

Знайомство з київським Ліцеєм «Греміум»

Попередній перегляд автора Ірина Єцкало
Ірина Єцкало
Попередній перегляд статті Сучасна школа, яка долає виклики – ліцей «Греміум»

School Navigator – це  cервіс пошуку освітніх закладів для дітей. Нашою місією є спрощення вибору школи та додаткових освітніх послуг, які максимально відповідають запитам батьків і потребам дітей. Тож у цьому циклі статей ми спілкуємося зі школами й знайомимо вас із ними ближче.

Тільки нещасний знає, що таке щастя. Щасливець відчуває радість життя не більше, ніж манекен: він тільки демонструє цю радість, але вона йому не дана. Світло не світить, коли видно. Воно світить у темряві

– Еріх Пауль Ремарк. 

Основні факти про Ліцей «Греміум»

Ліцей «Греміум» – ліцензований навчальний заклад, що навчає дітей з 1 по 11 клас. 

Освітній заклад пропонує три різних формати навчання:
– очно в Києві, як школа повного дня з 8:00 до 18:30, із поглибленим вивченням математики, англійської мови й природничих предметів за методикою STEM-підходу; 
– дистанційно, за допомогою технічних засобів; ми «поєднали» дистанційний формат з очним навчанням, що створює ефект присутності учня на звичайному уроці;
– екстернатно (екстернат, розширений екстернат з індивідуальними консультаціями, суботня школа). 

Кількість дітей у класах ліцею відповідає міжнародним стандартам – до 15 осіб. Для вивчення іноземної мови класи діляться на підгрупи. Ліцей пропонує високотехнологічну форму здобуття якісної освіти для дітей 1–11 класів. Процес відбувається відповідно до Державного стандарту України з розширенням та поглибленням навчального матеріалу, незалежно від місця перебування учня. Онлайн-навчання базується на платформі Microsoft Teams, а інформаційне та комунікаційне забезпечення здійснюється через застосунок School Today.

Як пандемія коронавірусу вплинула на навчальний процес?

Завдяки вдалому вибору, ще з початком карантину через Covid-19 ліцей має налагоджену систему проведення онлайн-уроків, заходів, комунікацій. Сьогодні, як ніколи раніше, важливо забезпечити кожному учню соціоемоційну підтримку і ліцей повною мірою справляється з цим викликом. До згаданих вище платформ ще додано платформу Moodle — віртуальне навчальне середовище ліцею з відеоуроками, тестами, завданнями та додатковими каналами спілкування. 

Як ви адаптувалися до викликів воєнного часу?

Війна внесла чимало коректив у навчальний процес. Так, з початком воєнних дій, навчання у ліцеї відновилось майже одразу. За декілька днів були проведені організаційні заходи і навчання відновилось в онлайн-форматі. Завдяки вчителям та психологу ліцею діти отримали психологічну підтримку та закінчили навчальний рік. 

Перед початком 2022-2023 навчального року ми облаштували у кожному корпусі укриття і отримали Акт-дозвіл на функціонування від ДСНС. За сигналом «Повітряна тривога» усі учні організовано прямують в укриття та продовжують уроки. Виклики, які пов’язані із відсутністю світла та тепла, вирішуються завдяки автономному опаленню та генератору.

Як у вас організований навчальний процес?

Навчання в ліцеї – це продуманий процес, який поєднує демократичне спілкування та високотехнологічне, якісне навчання (як у форматі уроків, так і у вигляді проєктної діяльності з урахуванням індивідуальних запитів та здібностей). Навчання в ліцеї допомагає виробити власний ритм навчання та напрацювати навички самоосвіти.

У Ліцеї «Греміум» працюють найкращі вчителі, які забезпечують комплексне застосування сучасних  мультимедійних засобів (аудіо- та відеоматеріалів, 3D-моделей, освітніх мультфільмів, ігор тощо), щоб втримати увагу учня. Для плідного навчання у всіх форматах продумано режим дня. Велику увагу приділяємо прогулянкам на свіжому повітрі, харчуванню, відпочинку та спорту. Для забезпечення рухової активності у ліцеї проводяться спортивні змагання, челенжі, спортивні дні.  Заклад має відеонагляд та власну закриту територію з ігровими та спортивними майданчиками.

За якою навчальною програмою відбувається навчання?

Основна навчальна програма Ліцею включає виконання Державного стандарту, який посилено поглибленим вивченням математики та логіки, розвитку мислення, Math та STEM-предметів на основі власних лабораторних досліджень, експериментів, та англійської мови (враховуючи додаткові години для розвитку спілкування англійською мовою із залученням носіїв мови). У програму вивчення англійської мови входить курс підготовки до здачі Cambridge Exam. З другого класу учні Ліцею починають вивчати другу іноземну мову на вибір: німецька, французька, іспанська.

Який навчальний підхід ви використовуєте?

Ліцей «Греміум» – це поєднання традицій та інновацій, якісна академічна складова з усіх предметів і розвиток особистісних якостей, завдяки яким можна успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких питань. 

Ми активно проводимо Дні промов, проєктні та кейс-дні. Все це спрямовано на розвиток таких soft skills, як активне слухання, мистецтво перемовин та переконання, публічні виступи та storytelling, самопрезентація та презентація результатів проєктної діяльності.

Розкажіть детальніше про ваші додаткові інтегровані курси 

Інтеграція навчальних предметів – це вимога часу, творчість, самобутність, мистецтво педагога. Інтегрований урок стимулює пізнавальну самостійність, творчу активність та ініціативу учнів. Він дає можливість підводити дітей до усвідомленої та емоційно пережитої потреби міркувати й висловлювати свої думки. Тому в Ліцеї побудована система інтегрованих курсів та уроків для збереження та розширення мотивації учнів до навчання, для їх зацікавлення та всебічного розвитку. Окремим досягненням в освітньому процесі ліцею є широке використання CLIL підходу. Content and Language Integrated Learning (CLIL) позначає освітній підхід, у якому вивчення іноземної мови поєднується з фаховими темами. Вивчення мови комбінується зі змістом інших фахових галузей, таких як біологія, географія або мистецтво. Ось перелік таких курсів:

  • Історія світової художньої культури – предмет, в якому поєднано культуру, історію та основи архітектури і дизайну. 
  • STEM – курс основних наук (хімія, біологія, фізика, географія, математика, технології та інженерія), який проводиться в обладнаній спеціалізованій лабораторії за авторськими програмами. 
  • Math – математика англійською мовою з 1 по 11 клас для підготовки до міжнародних олімпіад та іспитів у провідні ВНЗ світу. 
  • Universe Сognition (пізнання та філософія всесвіту) – вивчаємо себе і світ навколо. Білінгвальні уроки з використанням методики філософії для дітей за Метью Ліпманом. 
  • Дизайн-мислення – авторський курс на розвиток всіх видів мислення (системне, логічне, інженерне, стратегічне) ТРВЗ. 
  • Mind games – авторська програма інтелектуальних ігор у поєднанні з руховою активністю. 
  • Design of the future (проєктування майбутнього) – авторський курс на розвиток навичок комунікації, колаборації критичного мислення, креативності (4К), лідерства та проєктування.
  • IT education – комплексний курс, який включає основи інформатики, мови програмування, моделювання, конструювання тощо.
  • Курс підготовки до ДПА та ЗНО для учнів старших класів, які включено в основний розклад уроків.

Ми щасливі від того, що діти в Ліцеї усміхнені, радіють своїм успіхам та допомагають друзям, творчі та є світлом, яке надає впевненість у майбутньому!

Ліцей «Греміум» чекає на ваші дзвінки за телефоном: 044 207-92-82, 050-196-92-82, 067-196-92-82.

 

Продовжити Читати