Статті
Батькам
13 Вересня 2023

Скільки коштує приватне навчання в Україні?

Ми звикли, що приватна освіта - це завжди дороге задоволення. Чи справді так? School Navigator дослідив це питання

Попередній перегляд автора Ірина Єцкало
Ірина Єцкало
Попередній перегляд статті Скільки коштує приватне навчання в Україні?

Ми звикли, що приватна освіта - це  завжди дороге задоволення. Чи справді так? Чи залежить вартість від міста?  Чи може  мати доступну ціну приватна освіта у великому місті?

School Navigator на основі даних зібраних на платформі за допомогою фільтрів , провів власне розслідування на ринку приватної освіти в Україні.

www.freepik.com

Найдешевші варіанти навчання у школах

Власники найнижчою ціни на навчання стали приватні освітні заклади у невеликих містах. Але й у столиці ми знайшли доступні варіанти.

Християнський освітній заклад у Рівному

Вартість навчання: 1000 грн/місяць для 1-4 класів.

Ця школа в Рівному пропонує дуже доступні ціни для ранніх класів, що може бути цікавим варіантом для багатьох батьків.

Ліцей у Вінниці

Вартість навчання: 4500 грн/місяць для 7-11 класів.

Цей приклад показує, що в невеликому місті, такому як Вінниця, вартість приватного навчання може бути відносно доступною порівняно з іншими регіонами.

Навчально-виховний комплекс у Деснянському районі міста Києва

Вартість навчання: 4 961 грн/місяць.

Київ, як столиця України, має свої власні вартісні особливості, і вартість приватного навчання в місті може бути вищою порівняно з іншими регіонами, але все ж залишається в межах прийнятного рівня для багатьох родин.

Школи в діапазоні 10 000 - 20 000 грн

Кількість таких шкіл -  226 на платформі Schoolnavigator.com.ua . Цей діапазон цін свідчить про те, що в Україні існує значна кількість приватних шкіл, які пропонують навчання за середніми цінами.

Навчання у столичних білінгвальних школах

Вартість навчання: більше 30 тисяч гривень.

Столичні білінгвальні школи пропонують спеціалізовану програму , що має на меті отримання двох атестатів - українського та закордонного чи принаймні отримання  сертифікату міжнародного зразка про вивчення іноземної мови та високу якість освіти, що відображається у їхніх вищих вартостях.

Отже, можна зробити висновок, що вартість приватного навчання в Україні різниться в залежності від регіону та типу школи. В невеликих містах і менш відомих закладах без білінгвального навчання вартість може бути значно нижчою, що робить приватну освіту більш доступною для родин з різними бюджетами. У той же час, столичні білінгвальні школи можуть вимагати значно більше витрат. Батьки повинні враховувати свої фінансові можливості та особисті обставини, коли вибирають приватну освіту для своїх дітей.

Доєднуйтеся до наших сторінок у ФейсбуціІнстаґрамі та телеґрам-каналу, щоб нічого не проґавити.

Продовжити Читати