Статті
Батькам
17 Лютого 2023

Пробні дні в приватних школах України: наявність та умови

З'ясовуємо, як проходять пробні дні в приватних школах та за що сплачуть батьки

Попередній перегляд автора Ірина Єцкало
Ірина Єцкало
Попередній перегляд статті Пробні дні в приватних школах України: наявність та умови

Задля того, щоб полегшити вибір освітнього закладу для дитини, школи пропонують пробні дні. Дитина отримує можливість відчути себе справжнім учнем певної школи й визначитися, чи хоче вона продовжити навчання саме тут, чи варто ще спробувати щось інше. Це хороший спосіб побачити переваги та недоліки тої чи іншої школи конкретно для вашої дитини; побачити, як все відбувається насправді.

School Navigator дізнався, як проходять пробні дні в приватних школах та за що сплачують батьки.

стокові фото, фото роялті-фрі та зображення на тему школяр стоїть перед дверима школи - school days Фото: Unsplash/iStock

Мережа приватних освітніх закладів KMDШ – це середовище сучасної та якісної освіти. Ми розуміємо наскільки важливо дитині пройти попередню адаптацію до навчального процесу, а також, як це важливо і для нашого викладацького складу. Тому, в наших освітніх закладах передбачені пробні дні: від 3 до 14 навчальних днів. Тривалість залежить від рівня підготовки дитини та психологічно-емоційного стану. Учні разом зі своїми батьками зануряться у навчальний процес, відчують середовище школи, залучаться до освітньої та соціальної діяльності. В такі дні, дитина знайомиться зі своїм майбутнім класом, викладачам та стає безпосереднім учасником уроків. Пробні дні в KMDШ є безоплатними, батьки сплачують лише за харчування дитини під час пробних днів

– Оксана Погрібна, керівниця департаменту маркетингу та продажів KMDШ.

Батьки можуть обрати пробні 1-3 дні. В цей час  дитина присутня на всіх активностях та навчанні в школі. Оплачувати треба лише харчування. Зазвичай у нашому прескул у перший день дитина присутня пів дня, а далі пробуємо вже повний навчальний день. 

У школі – одразу починаємо повний день. Діти зазвичай не хочуть вввечері додому, бо їм було добре в школі впродовж дня

– Ірина Бурякова, директорка Orange school.

У приватних школах Олени Вєдєрнікової є безкоштовний пробний день. Це повноцінний звичайний день з 8:00 до 20:00, який включає всі уроки, дозвілля, заняття та проєкти. Такий день в школі дозволяє дитині познайомитися з колективом та цінностями школи.

Для легкої адаптації ми пропонуємо формат денного табору, в тому числі на канікулах. У цьому випадку батьки сплачують поденно, за тиждень або за місяць перебування в школі. Завдяки цьому дитина має змогу зануритися в нашу неймовірну атмосферу та закохатися у навчання в приватній школі Олени Вєдєрнікової

– Ганна Мірошниченко, маркетологиня приватної школи Олени Вєдєрнікової.

В Ulas School ми практикуємо пробні дні для дітей, щоб дитина відчула атмосферу нашої шкільної родини. Вчителі під час таких днів можуть виявити рівень знань дитини, що дає можливість уникнути предметного тестування, і зайвий раз не стресує дитину.

Під час таких днів дитина швидко вступає у дружню комунікацію з однолітками і у більшості випадків вже не хоче повертатись в інший заклад освіти.

Вартість такого дня коштує 700 грн (плюс оплата за харчування)

– Марія Процюк, засновниця школи ULAS.

Тестові дні – це унікальна можливість для родини познайомитися зі правилами, філософією та цінностями школи, це можливість абітурієнтам на три дні зануритися в атмосферу школи та відчути себе частинкою Європейського колегіуму. Під час тестових днів діти є повноцінними учнями ЄК, вони відвідують усі уроки, студії, майстер-класи, екскурсії, харчуються в їдальні школи і, до речі, харчування – це єдине, за що сплачує родина під час тестових днів

–  Лілія Гордецька, керівниця відділу продажів Європейського колегіуму.

У Спільношколі передбачені демо-дні для тих, хто обирає школу. Тестування учнів на вході не проводимо. Розуміємо, що дитина будь-якого віку потребує часу та простору для адаптації й знайомства з новим середовищем. В невимушеній атмосфері ми знайомимо дитину з усіма навчальними форматами, розкладом дня, командою викладачів.

Оплата за демо-дні може бути різною. Це залежить від часу, до якого дитина залишається в просторі школи.  

1200 грн/день – перебування в освітньому середовищі, як звичайний учень з додатковою підтримкою від команди дорослих з 8:00 до 15:30. У вартість входить триразове харчування, навчальні матеріали та канцелярія.

1500 грн/день – перебування з 8:00 до 19:00. У вартість входить чотириразове харчування, навчальні матеріали, канцелярія, курси й гуртки на вибір. 

Маючи досвід взаємодії з нами, батьки та дитина можуть прийняти зважене рішення щодо вступу

– Анастасія Киреєва-Кислинська, фундаторка неприбуткової незалежної «Київської гімназії «Спільношкола».

Для того, щоб батьки та діти змогли ближче познайомитися з нашою школою в нас передбачений пробний період. Для знайомства ми пропонуємо такі варіанти відвідування: 

  1. 1-2 дні,
  2. приєднатися до школи на тиждень.

Під час адаптаційного періоду діти повністю занурюються в шкільне життя, знайомляться з учнями та вчителями, відвідують всі уроки, які передбачені програмою, а також приєднуються до всіх додаткових занять.

Вартість пробного періоду:

З 8 до 15 год:  700 грн/1 день або 3000 грн/ тиждень

З 8 до 19 год: 800 грн/1 день або 3700 грн/тиждень 

Харчування сплачується додатково

– Олена Чорненька, директорка початкової школи «Ключик».

Школа Нового Формату Sapiens (Вишгород) пропонує починати знайомство із тест-драйву. 

Після першої зустрічі з батьками наших майбутніх учнів, ми рекомендуємо привести дитину на декілька пробних днів. У середньому це 3-5 днів, коли дитина цілий день у школі, долучається до всіх уроків, творчих та спортивних занять, звикає до правил і режимних моментів: коли, де і як їмо, гуляємо, як поводимось на уроках/перервах/під час прогулянки тощо. У просторі школи завжди є тьютор, який і буде допомагати дитині звикнути до нового середовища, м’яко направляти, знайомити з правилами, надавати необхідну підтримку. 

Загалом пробних днів може бути стільки, скільки потрібно батькам і дитині, щоб відчути середовище на смак, зробити вірний та зважений вибір, а також разом із колективом школи сформулювати задачі і очікування від навчання дитини у школі. 

Після завершення пробного періоду школа Sapiens зі свого боку надає детальний зворотній зв’язок щодо того, як майбутній учень почувається у школі, як спілкується з однолітками та дорослими, чи виникають якісь труднощі чи навпаки - адаптація проходить легко, і дитина почувається як риба у воді.  

Вартість одного пробного дня (з харчуванням включно) - 700 грн. Почати можна за попередньою домовленістю у будь-який день з понеділка по п’ятницю, школа працює з 08:30 до 18:30

– Ася Сиволоб, керівниця Школи Нового Формату Sapiens.

Для реєстрації на пробне заняття учні проходять онлайн-тестування для визначення рівня знання англійської. За результатами тестування ми підберемо комфортну групу за принципом “Age + Level” (вік та рівень). Для бронювання місця в групі за вибраним розкладом необхідно внести 1000 грн. Після цього учню надається доступ до особистого кабінету, де є навчальні матеріали з підготовки до уроку та необхідна інформація про курс.

На пробному занятті викладач та методист додатково тестують рівень учня під час групових видів діяльності. Якщо заняття сподобалося, решта суми потрібно внести до другого заняття. Якщо після пробного заняття ви приймете рішення не продовжувати навчання, ми повернемо повну суму бронювання за виключенням 200 грн (за послуги бронювання та консультацію)

– Наталя Лотоцька-Гевко, співзасновниця школи «Грін Кантрі».

Доєднуйтеся до нашої  cторінкки у ФейсбуціІнстаґрамі та телеґрам-каналу, щоб нічого не проґавити

Продовжити Читати