Статті
Батькам
01 Вересня 2023

Запуск освітнього цифрового проєкту "Мрія"

Проєкт розроблений для українських школярів, їхніх батьків і педагогів з метою надати кожній дитині індивідуальний освітній простір

Попередній перегляд автора Карина Філоненко
Карина Філоненко
Попередній перегляд статті Запуск освітнього цифрового проєкту "Мрія"

Президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск інноваційного освітнього цифрового проєкту "Мрія" під час святкування Дня знань. Проєкт розроблений для українських школярів, їхніх батьків і педагогів з метою надати кожній дитині індивідуальний освітній простір і шлях до розвитку, щоб кожна дитина могла стати тим, ким вона мріє бути.

Головною ідеєю проєкту "Мрія" є надання кожній дитині можливості мати своє освітнє портфоліо, де буде зберігатися інформація про її досягнення та плани. Застосунок "Мрія" допомагатиме дітям, батькам і вчителям краще орієнтуватися в навчальному процесі, надаватиме рекомендації щодо подальших кроків на основі освітнього шляху та талантів кожної дитини.

Фото: www.president.gov.ua

Застосунок буде включати бібліотеку контенту, необхідного для кожної дитини, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності і олімпіади. Він також буде стежити за графіком занять і позашкільних активностей дитини.

Кожна дитина отримає унікальний цифровий дитячий документ (ID), що забезпечить їй захист і можливості в світі дорослих, схожий на "Дію". Батьки зможуть використовувати застосунок для відстеження безпеки своєї дитини під час повітряних тривог, а також для отримання зворотного зв'язку від учителів.

Проєкт "Мрія" розробляється з метою спростити життя вчителям, позбавивши їх від надмірної паперової роботи. Застосунок надасть вчителям доступ до спеціальних курсів, роблячи навчання більш цікавим.

Зеленський також повідомив, що планується почати ознайомчий процес з пілотним проєктом "Мрії" у тестових школах до кінця поточного року, а потім розширити його на інші навчальні заклади України наступного року.

Заступник прем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр освіти Оксен Лісовий будуть детально представляти проєкт і забезпечувати його впровадження.

Проєкт "Мрія" є важливим кроком в напрямку покращення освітньої системи України та підтримки розвитку дітей, надаючи їм можливість здійснювати свої мрії та знаходити себе в житті.

Джерело: www.president.gov.ua

Доєднуйтеся до наших сторінок у ФейсбуціІнстаґрамі та телеґрам-каналу, щоб нічого не проґавити.

Продовжити Читати