Статті
Батькам
06 Січня 2023

Як відбувались новорічні святкування в приватних школах Києва

Розповідаємо, як минули цьогорічні святкування в такий непростий час

Попередній перегляд автора Ірина Єцкало
Ірина Єцкало
Попередній перегляд статті Як відбувались новорічні святкування в приватних школах Києва

Різдвяно-новорічні свята – це магічний час для кожної дитини. Період дива, щастя, щирих усмішок, подарунків і теплих розмов. 2022 рік виявився неймовірно складним не лише для дорослих, а й для дітей. Кожен маленький українець в цьому році натерпівся страху, стресу, випробувань війною, тривогами й блекаутами. Тож принаймні в цей магічний період діти мають відчути справжню атмосферу свята. Ми запитали в кількох приватних шкіл Києва, як минули цьогорічні святкування в такий непростий час.

А детальніше про те, хто вітав дітей в школах з Різдвом та Новим роком – Миколай чи Санта Клаус, читайте тут

Надзвичайно важливим завданням КМДШ було повернути учням краплинку дитинства, дитячої безтурботності та чарівності Нового року та Різдва.
Найменші наші вихованці дитячого садочку Sense kids та учні початкових класів КМДШ взяли участь у великій виставі «Візерунки мрій» та в мюзиклі «Таємнича ніч Святого Миколая».

Між старшими учнями пройшли зимові ігри «Ліги сміху», відкритий чемпіонат з волейболу та «Різдвяний морський бій», де учні прокачали навички роботи в команді, логічне мислення, дізнавалися цікаві факти святкування Різдва в інших країнах, відгадували й доповнювали колядки та щедрівки. 

У КМДШ Осокорки пройшов унікальний Етнофестиваль, у якому взяли участь навіть запрошені іноземні делегації. Родзинкою заходу було занурення в українську культуру: представлені національні страви, звичаї та традиції, відбувся український Fashion week. На фестивалі можна було взяти участь у благодійному ярмарку-аукціоні, лоти до якого діти готували самостійно своїми руками на заняттях в школі та вдома разом з батьками. 

Учні КМДШ Рибальський отримали особливі подарунки від Святого Миколая у вигляді Gift Card, які можна використати в наступному семестрі, влаштувавши танцювальні перерви або перегляд фільму на уроці, майстер-клас та чаювання. Тематична вечірка «Merry Christmas», майстерка з розпису глазур‘ю різдвяних пряників, PAJAMA Party, квести та кіновечірка з улюбленими різдвяними фільмами – подарували дітям той самий різдвяний, новорічний настрій.

Особливістю цьогорічних свят звісно стала тема боротьби України та українців, підтримки воїнів ЗСУ, волонтерства. Традиційна акція «Таємний Санта» цього року набула виняткового сенсу, адже учні збирали подарунки для дітей з окупованих територій. Казкові персонажі вистав говорили про Україну та підтримували віру в незламність і Перемогу! Спільними зусиллями Етнофестивалю КМДШ вдалося зібрати 69 293 грн! Усі кошти школа передала на потреби ЗСУ. Учні писали листи Святому Миколаю і, як виявилося, вони просили не подарунки, а закінчення війни та Перемогу для нашої України!

– Мережа приватних шкіл КМДШ.

На початку грудня під час занять Social Studies ми знайомимось з історією, традиціями святкування Різдва, вчимо колядки та колядуємо, щедруємо один для одного. 

У рамках проєктної роботи учні організовують ярмарок та презентують свої вироби дітям, команді педагогів та навіть нашим сусідам з ЖК Варшавського. Юні майстри пропонують hand made: біжутерію, брелки, ялинкові прикраси, блокноти, декоративні подушки, шопери, фігурки та ще багато чого.

Цьогоріч ярмарок був особливий, бо діти зробили добру справу й отримані кошти від продажу своїх виробів направили на донат для закупівлі генераторів 28-й Окремій механізованій бригаді (60%) і у фонд «Повернись живим» (40%). Загальна сума від дітей – 16032,68 грн.

Радіємо, що наші зустрічі та спільні святкування людяні, щирі, а діти мають бажання допомагати іншим, не залишаючись байдужими до чужих потреб та чужої біди

Спільношкола.

Цьогоріч у Ліко-школі прагнули зберегти найкращі українські традиції різдвяних святкувань «Від Романа до Йордана». Найбільш яскравими були святкові зустрічі, на яких ми провели благодійні акції і зібрали кошти для підтримки ЗСУ. 

На Андріївських вечорницях дівчата разом з матусями і вчительками розпочали проєкт «Зігрій» і зібрали кошти на придбання теплих устілок для військового взуття і рукавиць. 

21 грудня в Ліко-школі відбувся мистецький вечір і благодійний аукціон «Різдвяні зустрічі», цей вечір дозволив спільноті Ліко-школи придбати тепловізор для наших захисників. 

Разом з благодійними заходами в Ліко-школі пройшли і розважальні інтерактивні  вистави для школярів: День мандаринових смаколиків і Гала-концерт «Різдвяний майдан». 

Завершили І семестр традиційним днем у піжамах, коли в кожному класі провели теплі  сімейні кола із смаколиками та подарунками від таємного Санти.

Віримо, що чарівна різдвяна атмосфера віри в перемогу добра над злом згуртує нашу шкільну спільноту і зміцнить нашу рішучість ставати кращими для України!

Ліко-школа.

Ми в АВА-школі щороку готуємо новорічні вистави. Цього року ставили музичну казку «Чарівник країни Оз». Дуже хвилювалися через можливі відключення світла, але зрештою ліхтарі повністю вирішили питання. Навіть сприяли різдвяній атмосфері. Вперше ми показували виставу не лише батькам, але і провели окремий показ для усіх охочих. Дуже цікавий досвід. Будемо продовжувати й надалі

АВАшкола.

Для школи Ulas святкування Різдвяних свят є завжди значущим. Цього року ми не робили винятку. З 19 грудня у нас відбувся Різдвяний тиждень розваг, який стартував із Дня Св. Миколая і закінчився незабутнім шоу «Маски», після якого діти пішли на канікули.
Кожен день цього тижня учні разом з командою педагогів робили щось надзвичайно цікаве: різдвяні віночки, квести з пошуками подарунків від Миколая, виконували завдання адвент-календаря, робили печиво та розмальовували пряники, переглядали новорічний фільм з попкорном. 
В останній день діти переодягалися у костюми своїх улюблених героїв, обов‘язковим аксесуаром у них була маска. Кожен клас ставив свій особливий номер для шоу. Важливо, що інтер‘єр школи був також святковий, у повітрі витала магія свята, всі загадували свої бажання, серед яких звичайно було одне найбільше - перемога

ULAS.

Доєднуйтеся до нашої  cторінки у Фейсбуці, Інстаґрамі та телеґрам-каналу, щоб нічого не проґавити

Продовжити Читати